fbpx

12 flamingo kuikens geboren in Schönbrunn Zoo

0

Fantastisch nieuws uit Wenen. Schönbrunn Zoo opent op 15 mei weer haar deuren voor het publiek. Digitale bezoeken zijn leuk, maar ze kunnen een echt bezoek aan de dierentuin niet vervangen.

Uiteraard zijn er passende maatregelen getroffen. Zo worden er voorlopig geen rondleidingen gegeven en er zijn looproutes aangegeven, zodat bezoekers geen dieren behoeven te missen. Om de minimale afstand te garanderen moeten de entreekaarten online worden gekocht.

Wie een kaartje heeft kunnen bemachtigen, zal veel jonge dieren kunnen gaan zien. ‘We hebben momenteel twaalf flamingo kuikens’, zegt woordvoerder Hering-Hagenbeck. “Er worden nog een paar eieren uitgebroed en we hopen dat er meer kuikens uitkomen.” Door het lenteachtige weer begonnen de flamingo’s begin maart te broeden. Op 1 april kwam het eerste kuiken uit.

De jongste kuikens zitten nog veilig in hun nest onder de veren van hun ouders. Anderen hebben het nest al verlaten en worden samen verzorgd zoals in een kleuterschool. Een flamingo houdt de kuikens als een waakhond in de gaten.

Met een grootte tot 1,40 meter is de roze flamingo de grootste van alle flamingosoorten.  Het grijze dons van de kuikens kleurt pas op 3 jarige leeftijd roze. Je vraagt je af hoe de flamingo ouders hun eigen kuiken herkennen tussen de andere jonge dieren. Geen probleem, ze merken dat aan de geluiden.
Leuke bijzonderheid is als de kuikens volwassener worden hun eigen vrienden gaan uitzoeken.

Hopelijk zullen meer dierentuinen  hun deuren weer gaan openen en kunnen we weer live genieten van al die prachtige dieren.

bron: wien.orf / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.