fbpx

Australië: wilde dieren nog 12 maanden afhankelijk van voedseldroppings

0

Hoe gaat het nu met de vele dieren die de heftige bosbranden in Australië hebben overleefd? Helaas blijken heel veel dieren honger te lijden, doordat er een groot tekort aan voedsel is.

De organisatie Wildcare Queanbeyan gaf ruim 6.000 Australische dollar per maand uit, om de dieren van voedsel te voorzien. Maar het geld raakt op en zij kunnen dit daardoor niet langer doen. Natuurbeschermers vrezen dat veel dieren toch nog zeker een jaar afhankelijk zullen zijn van voedseldroppings, zoals hooi, fruit, groente en inheemse vegetatie.

Gelukkig kunnen de droppings dankzij de donateurs van het Wereld Natuur Fonds toch doorgaan. Veel dieren zoals mierenegels, koala’s en kangoeroes hebben brandwonden of rook ingeademd. Deze geredde dieren krijgen dankzij het WNF toch de nodige medische hulp.

Er zijn nog steeds veel dieren die gered kunnnen worden, maar die bevinden zich in getroffen gebieden die om veiligheidsredenen nog niet toegankelijk zijn. Het Wereld Natuur Fonds biedt hulp om deze dieren te redden, te verzorgen, weer uit te zetten en dit kan natuurlijk alleen maar dankzij al die fantastische donateurs!

bron: WNF / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply