fbpx

Bedreigde zeeschildpadden gedijen bij coronavirus crisis

0

Onderzoekers in Amerikaanse staat Florida zeggen dat de coronavirus beperkingen, die mensen en schadelijk afval van stranden afhouden, een gunstig effect hebben op het aantal bedreigde lederschildpadden in die staat.

Het zomerbroedseizoen is nog maar twee weken oud, maar medewerkers van het Loggerhead MarineLife Centre in Juno Beach hebben nu al 76 nesten gevonden. Dit zijn nesten van werelds grootste zeeschildpadden . Dit aantal is aanzienlijk meer dan vorig jaar om deze tijd.

De verhoogde aantallen wekken de hoop op een groot nestseizoen voor leder- en andere kwetsbare soorten schildpadden, die voor het einde van mei eieren beginnen te leggen. “Onze wereld is veranderd, maar deze schildpadden doen dit al miljoenen jaren en het is gewoon geruststellend en geeft ons hoop”, aldus een woordvoerder.

Alle verminderde menselijke aanwezigheid op het strand betekent ook dat er minder afval en ander plastic in het mariene milieu terechtkomt.

“Het inslikken en verstrikt raken in plastic en zeeafval zijn ook de belangrijkste oorzaken van schade aan zeeschildpadden”, aldus dezelfde woordvoerder. Ze verwachten nu zelfs dat de duizenden geboren baby schildpadden, die normaal gesproken tijdens het broedseizoen gedesoriënteerd kunnen worden door licht, dat nu niet zullen zijn en zullen overleven op hun tocht om de zee te bereiken.

Het is prachtig nieuws voor de natuur en de schildpadden.

Bron: The Guardian / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.