fbpx

Beren Alert in Anchorage Alaska!

121

Ook in Anchorage in Alaska is de lente aangebroken en dat betekent dat de zwarte beer uit zijn winterslaap is ontwaakt en op zoek gaat naar voedsel. Want ja, als je zo lang hebt geslapen, heb je honger.

Er zijn daarom alweer beermeldingen gedaan. Er werden zelfs al twee mensen achtervolgd door een beer en die zijn er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. En als je dan toch een beer tegenkomt is het belangrijk om stil te blijven staan en niet weg te rennen. Laat jezelf groot lijken, hou je beerspray klaar en praat rustig met de beer en laat hem weten wie je bent.

Als je de beer van een afstand ziet, kun je langzaam beginnen weg te lopen, maar als de beer naar je toe komt of je begint te volgen, blijf dan niet verder weg lopen. Houd stand – heel vaak zijn de beren gewoon nieuwsgierig. Leerzaam toch?

Een andere belangrijke tip die door de autoriteiten wordt gegeven is om je afval op te slaan in een garage of een ander beveiligd vertrek. Heb je dat niet, dan kun je een beerbestendige container krijgen. Anders blijven de beren komen, omdat ze weten dat er bij jou wat te halen valt. De beren zullen nu toch al meer in de wijken van de stad verschijnen, omdat door het coronavirus er meer mensen thuis zijn.

Met al deze informatie hoef je niet meer bang te zijn, als er ineens een beer voor je neus staat.

bron: Anchorage Daily News / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

121 reacties

Leave A Reply