fbpx

Beverfamilies krijgen in Engeland het wettelijk recht om te blijven

0

Maar liefst vijftien beverfamilies krijgen na een onderzoek van vijf jaar, dat de impact van de bevers op het lokale milieu onderzocht, het wettelijke recht om in de rivier Otter in Oost Devon te mogen blijven.

Dit is echt een baanbrekende beslissing van de regering. Het is de eerste keer dat een vrijwel uitgestorven inheems zoogdier de steun van de overheid krijgt om opnieuw in Engeland te worden geïntroduceerd.

Maar de impact van de bever is dan ook niet gering. Zo hebben bevers de kracht om hele landschappen te veranderen. Maar dat is niet alles. Ze voelen zich veiliger in diep water, dus zijn ze meesters geworden in het maken van dammen en poelen.

Ze bouwen complexe huizen – bekend als lodges of holen – met ingangen onder water. De beverproef met de River Otter toonde aan dat de vaardigheid van de dieren de ecologie van het stroomgebied van de rivier in Oost-Devon aanvulde en verbeterde.

Ze verhoogden de “visbiomassa” en verbeterden de waterkwaliteit. Dit betekende meer voedsel voor otters – bevers zijn herbivoren – en helderder en schoner water waarin ijsvogels konden gedijen. Hun dammen werkten als natuurlijke bescherming tegen overstromingen, waardoor het risico op overstromingen van huizen stroomafwaarts werd verkleind.

Dit alles bracht de overheid tot de baanbrekende beslissing en eindelijk komen daarmee de vaardigheden van de bever tot zijn recht. Zij worden nu gezien als een “instrument voor natuurlijk beheer”. Een mooie toekomst gloort voor de bever.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.