fbpx

Bijzonder: leeuwen doen een dutje op lege Kruger Park weg

19

Park-ranger Richard Sowry was woensdag op patrouille toen hij een groep leeuwen zag die lagen te dutten op een weg die normaal gesproken druk zou zijn met toeristen.

Richard kon deze foto’s maken omdat leeuwen gewend zijn aan mensen in auto’s. Leeuwen hebben meer angst voor mensen te voet. De dieren bleven rustig verder slapen, terwijl hij deze bijzondere foto’s kon maken. Normaal gesproken zou je de leeuwen ook weleens tegen kunnen komen op de weg wanneer de nachten koud zijn en het asfalt dan nog lekker warm is.

De rangers hopen niet dat de leeuwen gaan denken dat de weg een veilige plek is, nu het zo stil is. Behalve dat de leeuwen nu liggen te dutten, heeft de afsluiting van het Kruger National Park gelukkig nog geen groot effect gehad op het gedrag van de dieren.

Normaal gesproken verschuilen de leeuwen zich in de bosjes en liggen lekker op het zachte gras. Dat is toch lekkerder dan liggen op het harde asfalt. Waarschijnlijk lagen ze op de weg omdat het de nacht ervoor had geregend. Liggen op nat gras daar houden ze niet van.

bron: BBC News / foto Richard Sowry – Kruger National Park

Share.

About Author

Patricia

19 reacties

Leave A Reply