fbpx

Fantastisch regenwoud nieuws: er is een wilde tapir geboren in Brazilië

0

Een camera in het regenwoud van Brazilië heeft iets bijzonders vastgelegd : een babytapir!

De tapir is het grootste landzoogdier van Zuid-Amerika en lijkt een beetje op een varken. Ze zijn belangrijk voor het verspreiden van zaden en het snoeien van bomen en struiken. Om die reden worden ze ook wel ‘tuinmannen van het bos’ genoemd.

Helaas waren deze bijzondere dieren verdwenen uit het  Atlantisch Regenwoud in de staat Rio de Janeiro. Het Refauna-programma is gericht op het herstellen van de natuur. Onderzoekers hebben in 2017 vier mannetjes en drie vrouwtjes uitgezet in de hoop op babynieuws en daarmee de terugkeer van de tapir in het regenwoud.

Het heeft even geduurd , maar in januari van dit jaar was er eindelijk een babytapir  te zien op de camera in het regenwoud. Het was meer dan honderd jaar geleden dat er een tapir werd geboren in het wild. Dat maakt deze geboorte zo bijzonder.

Waarschijnlijk is het  andere vrouwtje  ook zwanger. Dat zou  nog meer goed nieuws betekenen.

Met de geboorte van deze tapir is er hoop dat het bos zich weer herstelt. Maar er zullen ook bomen geplant en beschermd moeten worden. Het Refauna-programma heeft als doel om voor 2050 wereldwijd 1 biljoen bomen te planten of te beschermen.

bron: WWF / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply