fbpx

Branden in de bossen Tsjernobyl bedreigt wilde dieren

36

Hebben we nog maar net de verwoestende bosbranden in Australie achter de rug, waarbij talloze dieren omkwamen en de dieren die het hebben overleefd nog altijd moeten leven van voedseldroppings, woeden er nu branden in de bossen nabij de Russische plaats Tsjernobyl.

De branden woeden er al een week en de rookwolken zijn zelfs op satellietbeelden te zien. Er zijn honderden brandweerlieden bezig om de brand onder controle te krijgen, maar nog altijd vinden de verwoestende branden hun weg.

En dat is slecht nieuws voor de wilde dieren die in de bossen rond Tsjernobyl, ook in het besmette deel, leven. Middels onderzoek en het plaatsen van camera’s, kwam men erachter welke wilde dieren hier leven. Om dieren te lokken, werd de plek voorzien van een sterke zurige geur.

De resultaten mochten er zijn, want men ontdekte wel veertien verschillende zoogdieren. Het vaakst werden de grijze wolf, het Euraziatische zwijn, de rode vos en de wasbeerhond gespot. En wat blijkt? De dieren zijn meestal te vinden waar ze toegang hebben tot voedsel en water. En nu worden ze dus bedreigd door de bosbranden die al een week aan de gang zijn.

Hopelijk ondergaan ze niet hetzelfde lot als de dieren in Australie, die behoorlijk geleden hebben onder de verwoestende vuren.

bron: Scientas / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

36 reacties

Leave A Reply