fbpx

Covid-19 honden aan de slag op vliegvelden

0

Dat honden een enorm goed ontwikkeld reukvermogen bezitten, is uiteraard allang geen geheim. Zij kunnen ruiken of je besmet bent met het coronavirus, zelfs als je niet eens de symptonen hebt. De honden gaan dan ook steeds meer en meer aan de slag op vliegvelden.

Jarenlang worden ze al met succes ingezet voor het opsporen van explosieven en drugs. Ook zijn de honden in staat om ziekteverwekkers op te sporen. Zo toonden onderzoekers eerder aan dat honden malariaparasieten in kinderen kunnen opsporen, nog voor de kinderen er ziek van worden.

Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de honden onderscheid kunnen maken tussen zweet van coronapatiënten en zweet van mensen die het coronavirus niet onder de leden hebben. En honden blijken coronapatiënten zo zelfs aan te kunnen wijzen als ze (nog) geen symptomen hebben.

Ze zullen dan ook wereldwijd op verschillende vliegvelden aan de slag gaan en honderden mensen kunnen screenen op het virus. En dit is cruciaal voor als we te maken krijgen met een eventuele tweede golf. Het zal dus een kwestie van tijd zijn, dat deze honden ook op Schiphol aan de slag gaan.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.