fbpx

De “Murder Hornet” zaait angst in Washington

0

De grootste en meest dodelijke horzel ter wereld, de zogenaamde “Murder Hornet” is onlangs neergestreken in Washington. En daar is men alles behalve gelukkig mee. Het gigantische Aziatische insect, met een steek die voor sommige mensen dodelijk kan zijn, begint nu net uit de winterslaap te komen en heeft honger. Hij heeft dan ook de jacht geopend op zijn lievelingsmaaltje: bijen en wespen.

Ook imkers moeten uitkijken, want hij steekt dwars door een imkerpak heen. En van zo’n steek wordt je niet blij. De horzel steekt niet alleen meerdere keren, maar geeft zeven keer meer gif af dan een honingbij. Volgens entomologen is de vreselijke horzel niet voor niets een gevaar voor de gezondheid.

Hij leeft normaal gesproken in de bossen en lage bergen van Oost- en Zuidoost-Azië. Men weet niet hoe en waar de horzel in Noord Amerika is aangekomen. Boeren zijn ook niet blij met de gigantische grote horzel, juist omdat hij de honingbij op het menu heeft staan. Boeren zijn afhankelijk van honingbijen om veel belangrijke gewassen in het noordwesten, zoals appels, bosbessen en kersen, te bestuiven.

Met man en macht probeert men in Amerika de horzel uit te roeien, want van zijn aanwezigheid wordt niemand vrolijk.

bron: Anchorage Daily News / foto: pixabay / video: youtube-Good Morning America

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.