fbpx

De verontrustende waarheid over selfies met luiaards

0

Dit vreedzame dier is ineens uit het niets een ster geworden op o.a. Instagram. Toeristen maken massaal selfies met de luiaard en dat is niet echt goed voor de luiaard.

Niemand lijkt precies te weten hoe de luiaard de rockster van het dierenrijk werd. Hoog in het Latijns-Amerikaanse regenwoud staat het zoogdier centraal in een waanzinnige obsessie die geen tekenen van afname vertoont. Luiaards staan ​​op bankbiljetten, advertenties, T-shirts en op Instagram-fanpagina’s. Mensen zijn blijkbaar geobsedeerd door de luiaard.

Ze behoren tot de meest “selfied” dieren op aarde, volgens World Animal Protection, een liefdadigheidsinstelling voor dieren in het wild. Uit een analyse van Instagram-afbeeldingen door de organisatie bleek dat 70% van de selfies met luiaards – van de Braziliaanse Amazone tot Midden-Amerika – gepaard gaan met knuffelen, vasthouden of gebruik als rekwisieten. De stress van constante onrust voor een wezen dat het grootste deel van de dag in het wild slaapt, kan schadelijke gevolgen hebben.

Aanbiddende toeristen zijn een bedreiging geworden. Het gedoe om foto’s te kunnen maken is een groot probleem. Mensen halen luiaards uit het bos en vragen geld aan mensen om de diertjes vast te houden en foto’s te maken. Dat is de negatieve kant van hun populariteit. Deskundigen waarschuwen dat alles wat hun populariteit op een oppervlakkige manier vergroot, gevaarlijk kan zijn.

Zo zijn er al luiaards aangetroffen die moeten herstellen van auto-ongelukken, hondenaanvallen en uitputting door de hitte van het droge seizoen.

Hopelijk kan eventueel een wet een einde maken aan deze idiote hype!

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.