fbpx

Dierenliefde werkt genezend

0

De wetenschap is er nog niet helemaal uit, maar er zijn langzamerhand veel voorbeelden dat contact met dieren helend en therapeutisch kan werken. Dat kan bij zowel fysieke als psychische klachten.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in het ziekenhuis liggen en toch nog contact hebben met hun huisdier, sneller genezen. Zo zou dat zelfs bloeddruk verlagend werken en pijn verminderen. Ook in de geestelijke gezondheidszorg doen dergelijke verhalen de ronde. Een demente vrouw die niet meer sprak sinds zij in een verzorgingshuis was opgenomen, begon te praten tegen een hond met wie ze in contact kwam.
Uiteindelijk stopte de vrouw bijna niet meer met praten. Een prachtig verhaal.

Ook kinderen hebben baat bij contact met een dier. Kinderen die moeite hadden met lezen en begonnen voor te lezen aan een hond of een paard gingen ineens met sprongen voor uit.

Natuurlijk is er bij wetenschappers nog enige scepsis. Er zullen nog veel onderzoeken voor nodig zijn. Maar wat maakt het uit?  Dierenliefde blijkt in vele gevallen toch zowel genezend als therapeutisch te werken. En daar zullen de wetenschappers vanzelf achter komen.

Dan toch maar een dier in de spreekkamers?

bron: volkskrant / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply