fbpx

Dit is schrikken. Zoveel dieren werden gedood of werden ontheemd door bosbranden in Australie!

0

Bijna drie miljard dieren werden bij de bosbranden van dit jaar in Australie gedood of raakten ontheemd. Niet voor niets wordt er gesproken van een van de ergste natuurrampen in onze moderne geschiedenis. Als je het getal even tot je door laat dringen, wordt je vanzelf zeer verdrietig.

Deze trieste cijfers zijn naar buiten gebracht door World Wide Fund for Nature Australie. Het is gebaseerd op een door vuur getroffen gebied van 28,3 miljoen hectare en opgesplitst in 143 miljoen zoogdieren, 2,5 miljard reptielen, 180 miljoen vogels en 51 miljoen kikkers.

Men is uitgegaan van de dierdichtheid op het door branden getroffen gebied in de staten New South Wales en Victoria. Wetenschappers roepen dan ook niet voor niets op dat dringende verandering noodzakelijk is.

Nu extreme bosbranden door de klimaatverandering steeds ernstiger worden, is er onderzoek nodig hoe deze branden de natuur beïnvloeden. Men wil daarom geld hebben voor een zogenaamd monitoring onderzoek zodat betere informatie gekregen kan worden over de dierendichtheid, reacties van dieren in het wild op vuur en herstelcapaciteiten.

Andere aanbeveling is o.a. wetgeving die het milieu beschermt en de biodiversiteit in stand houdt. Want deze ramp moet in de toekomst worden voorkomen om zowel mens als dier te kunnen beschermen tegen dit soort natuurgeweld.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.