fbpx

Dolfijnrobots moeten de echte dieren gaan vervangen

0

Dolfijnenshows behoren tot de belangrijkste attracties zoals in het Dolfinarium in Harderwijk. Ze hebben echter al langere tijd te maken met teruglopend bezoek, omdat dierenactivisten hiertegen protesteren.

Dus moest men op jacht gaan naar een oplossing en die is zo goed als zeker gevonden. De dolfijnrobot gaan de echte dolfijn vervangen. En deze is niet van echt te onderscheiden. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Een dolfijnrobot zou zo’n 23 miljoen euro moeten kosten, maar dan heb je ook wat.

Het prototype dat nu is ontwikkeld is 270 kilogram en zou niet te onderscheiden zijn van een echt dier. Zonder onderhoud zou hij tien jaar in zout water kunnen zwemmen, en nog langer in zoet water. En de batterij kan tien uur meegaan, voordat “flipper” weer in het stopcontact moet worden gestoken.

Hij kan niet alleen zwemmen maar moet op afstand worden bestuurd door een mens. Uiteraard zijn dierenrechtenactivisten en dierenrechtenorganisaties dolblij met deze ontwikkeling die de levende dolfijn ten goede komt. Nu nog even wachten tot de eerste dolfijnrobotten te bewonderen zijn.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.