fbpx

Donald Trump geeft Alaska jagers de wrede vrije hand

0

Vanuit Alaska komen er berichten bij Dierenpersburo binnen, dat de Amerikaanse president Donald Trump de laatste hand legt aan regels waarmee jagers in de nationale reservaten van Alaska beren en wolven en hun welpen en pups kunnen beschieten terwijl ze in hun hol zijn.

Hoe wreed is dat niet? Hiermee worden de regels uit het Obama-tijdperk, die enkele van de veel bekritiseerde praktijken voor het jagen op roofdieren verbood, waaronder het lokken van beren met voedsel als donuts, omgekeerd.

Jesse Prentice-Dunn, beleidsdirecteur van het Center for Western Priorities, noemt de wijziging van de regels “ongelooflijk wreed” en zei dat het “de laatste was van een reeks inspanningen om de bescherming van de Amerikaanse fauna te verminderen in opdracht van oliemaatschappijen en trofeejagers ”.

De nieuwe regels zullen vrijwel zeker nog deze week ingaan. Hiermee krijgt Trump dus zijn zin. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Trump heeft consequent geprobeerd de toegang tot openbare gronden uit te breiden tot jagers en fossiele-brandstofbedrijven. Vorige maand stelde het voor om de openbare jacht- en vistoegang uit te breiden met meer dan 2,3 m acres op 97 nationale natuurreservaten en negen nationale viskwekerijen.

Waarvan akte!

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.