fbpx

Duitse dierentuin heeft wanhopige oplossing

0

De dierentuin in het Duitse Neumunster overweegt het bizarre plan om dieren aan elkaar te gaan voeren en dat moet natuurlijk tegen iedere prijs worden voorkomen. Maar ja, als het water aan je lippen staat en er geen geld is om voer te kopen, kan het straks niet anders.

Een woordvoerster van de Duitse Neumünster Zoo vertelde aan Die Welt dat de dierentuin gedwongen is drastische noodmaatregelen te overwegen. “We hebben een lijst opgesteld met dieren die we als eerste zullen moeten slachten.” Zij liet wel weten dat dit het allerlaatste redmiddels is en erg onaangenaam.

Als het erop aankomt, zal ik dieren moeten euthanaseren, in plaats van ze te laten verhongeren. In het ergste geval zal ik sommige dieren aan elkaar moeten voeren.” De Neumünster Zoo komt niet in aanmerking voor hulp van de staat en vraagt om donaties om de dieren te kunnen helpen.

De dierentuin loopt door de crisismaatregelen dit voorjaar zo’n 175.000 euro mis. Hopelijk strijken de inwoners van het plaatsje de hand over hun hart!

bron: BBC News / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply