fbpx

Eindelijk duidelijk hoe wilde koala’s aan hun drinken komen (video)

0

Tot nu toe werd aangenomen dat koala’s aan hun drinken komen via bladeren, maar dat blijkt volgens waarnemingen niet zo te zijn!

Tot nu toe weten we alleen hoe koala’s die in gevangenschap leven drinken. Van in het wild levende koala’s zijn wetenschappers er nooit echt zeker van geweest hoe deze dat doen. Maar een studie heeft uitgewezen dat ze blijkbaar water likken van de schors van de bomen als het regent.

En dat is eigenlijk wel logisch, want koala’s brengen bijna hun hele leven in de bomen door. Het grootste gedeelte hun waterbehoefte is afkomstig van hun belangrijkste levensmiddel, eucalyptusbladeren, waar ze ongeveer een halve kilo per dag van eten.

De koala’s vertrouwen dus op bomen wat betreft hun behoefte aan water. Wel krijgen ze het door de klimaatverandering moeilijker. Australië beleeft momenteel de droogste periode tot nu toe met hogere gemiddelde temperaturen en aanzienlijk minder regenachtige dagen. En ja, als het maar niet wil regenen, kunnen de diertjes in grote problemen komen.

bron: derStandard

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.