fbpx

Er is een slang vernoemd naar een Harry Potter karakter

15

Een team van wetenschappers in India heeft een nieuw soort groene slang ontdekt en vernoemd naar het personage in de Harry Potter-serie, Zalazar Zwadderich. In het Engels Salazar Slytherin.

De slang  werd ontdekt tijdens een expeditie naar de Himalaya-hotspot voor biodiversiteit in India. De wetenschappers zijn kennelijk Harry Potter fan en bij het zien van deze groene slang met een unieke oranje/rode streep op zijn lichaam, dachten ze meteen aan Zalazar Zwadderich. Hij is een van de vier stichters van de toverschool Zweinstein met het zeldzame vermogen om met slangen te praten.

De groene slangen zijn zeer giftig. Wanneer je er een tegenkomt is het verstandig om stil te blijven staan, maar waarschijnlijk kun je ook wegkomen door de slang in de ogen te kijken. Dit laatste moet je vooral niet doen bij de giftige slang waar de tovenaar Zalazar Zwadderich mee kan praten, kijk je die recht in de ogen, dan word je meteen gedood of versteend.

bron: huffpost / foto : pixabay

Share.

About Author

Patricia

15 reacties

  1. Avatar

    I’m still learning from you, but I’m making my way to the top as well. I definitely liked reading all that is written on your blog.Keep the stories coming. I liked it!

Leave A Reply