fbpx

Er is een zeldzaam dier geboren: een Zonkey!

34

De natuur kan nog altijd wonderen voortbrengen en dat is gebeurt in Kenia. Daar is een zogenaamde Zonkey geboren, een kruising tussen een ezel en een zebra. En dat had men even niet zien aankomen.

Vorig jaar ontsnapte de zebra uit het Tsavo Esat National Park en wandelde naar een nabijgelegen gemeenschap, waar de zebra zich al snel thuis voelde. Uiteindelijk heeft men een dierenarts gevraagd het beestje terug te brengen naar het National Park.

Wat men niet wist, was dat de zebra in die tijd een verliefde ezel is tegengekomen waar zij klaarblijkelijk de liefde mee had bedreven. Eenmaal terug in het Park hield men daarom de zebra niet in de gaten.

Daarbij komt dat het moeilijk is om te zien of een zebra zwanger is, want de draagtijd bedraagt 12 maanden. Ineens verscheen het dier met een kleintje aan haar zijde met een andere kleur. Eerst dacht men nog dat de kleine een modderbad had genomen en daardoor de strepen niet zichtbaar waren.

Het opvallende dier is overigens onvruchtbaar omdat het een chromosoom mist. Het kan dus nooit voor nageslacht zorgen. Moeder en baby maken het goed, laat het reservaat weten. Het is niet de eerste keer dat er een Zonkey is geboren. Eerder gebeurde dat in Engeland en Italie. In Nederland heet een dergelijk dier een zezel ( zebra/ezel).

bron: destentor / foto: facebook Sheldrick Wildlife Trust

Share.

About Author

Patricia

34 reacties

Leave A Reply