fbpx

Er zit vijftig procent meer vis in zee!

0

Er is goed nieuws te melden over de visbestanden in de Europese wateren. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het Europees Wetenschappelijk, Technisch en Economisch Comite voor de Visserij.

De groei heeft de afgelopen tien jaar plaatsgevonden. Het betekent dus dat er een einde zou zijn gekomen aan de “overbevissing” van de zeeën. De visbestanden zijn volgens de EWTEC  welvarend en gezond. En dat allemaal is volgens hen te danken aan de jarenlange opoffering van de Europese vissers.

De “overbevissing” zou op dit moment volgens het rapport op een absoluut dieptepunt zijn geraakt. Het rapport staat wel in schril contrast met wat activistische milieuorganisaties beweren. Die roepen hel en verdoemenis over de visbestanden in de Europese wateren.

En dat brengt ons als consument dan weer in verwarring, want door de campagnes van de milieu organisaties wordt een beeld geschetst dat het juist ernstig is gesteld met de visbestanden. En juist dit rapport schetst een totaal ander beeld en moedigt het eten van vis weer aan.

Trek je eigen conclusie maar……

bron: visserij.nl

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.