fbpx

Feest: de olifantenspitsmuis na 50 jaar herontdekt in Afrika!

0

Een weinig bekend zoogdier dat verwant is aan een olifant, maar zo klein als een muis, is na 50 jaar herontdekt in Afrika. Het laatste wetenschappelijke record van de “verloren soort” olifantenspitsmuis was in de jaren 70, ondanks lokale waarnemingen.

Het wezen werd levend en wel gevonden in Djibouti, een land in de Hoorn van Afrika, tijdens een wetenschappelijke expeditie. Olifantenspitsmuizen, of sengi’s, zijn geen olifanten of spitsmuizen, maar verwant aan aardvarkens, olifanten en lamantijnen.

Ze hebben kenmerkende slurfachtige neuzen, waarmee ze zich tegoed doen aan insecten. De Somalische sengi is een van de 25 “meest gezochte verloren soorten” van het goede doel, Global Wildlife Conservation.

“Wanneer we verloren soorten herontdekken, vinden we meestal slechts een of twee individuen en moeten we snel handelen om te proberen hun dreigende uitsterven te voorkomen. Dit is een welkome en prachtige herontdekking in een tijd van onrust voor onze planeet, en een die ons met hernieuwde hoop vervult voor de overgebleven kleine zoogdiersoorten op onze meest gezochte lijst”, aldus een woordvoerder.

Wetenschappers kunnen nu verder onderzoeken doen naar o.a. hun leefgewoontes en voedsel. Het is in ieder geval een prachtige ontdekking.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.