fbpx

Geketende apen ingezet als kokospluk machines

0

Het is natuurlijk meer dan treurig dat in Thailand aapjes uit de wildernis worden gehaald om vervolgens te worden geketend en opgeleid om hun verdere leven te dienen als kokospluk machines. Daar moet natuurlijk een einde aan komen en daar maakt de dierenrechtenorganisatie PETA zich sterk voor.

Gelukkig zijn er steeds meer supermarkten die kokosproducten uit de schappen halen, nu ze weten dat deze producten worden gewonnen uit fruit dat apen in gevangenschap moeten plukken. Eerder riep milieuactiviste Carrie Symonds, de verloofde van Britse premier Boris Johnson, alle supermarkten op om de producten te boycotten.

PETA heeft, naar eigen zeggen, maar liefst acht boerderijen in Thailand gevonden waar apen worden gedwongen om kokosnoten te plukken voor export over de hele wereld. Mannelijke apen kunnen tot duizend kokosnoten plukken per dag, daar waar de mens er slechts een tachtigtal kan verwerken.

“Apen zaten vastgeketend aan oude banden of opgesloten in kooien die nauwelijks groot genoeg waren om er in te kunnen bewegen. Een aap schudde als een bezetene aan de tralies van een kooi in een vergeefse poging om te ontsnappen.

Een andere aap, die was vastgebonden aan een touw, probeerde wanhopig weg te rennen van een dierentrainer.” In één geval vernam de organisatie zelfs dat de hoektanden van apen worden uitgetrokken als ze proberen om trainers te bijten.

“Deze nieuwsgierige, zeer intelligente dieren wordt psychologische stimulatie ontzegd, maar ook gezelschap, vrijheid en al het andere dat hun leven de moeite waard zou maken. En dit alles zodat ze kunnen worden gebruikt om kokosnoten te verzamelen”, aldus de directrice van PETA.

Dus: vermijd alle kokosproducten uit Thailand en geef de aapjes weer een leven.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.