fbpx

Gif van honingbijen doodt borstkankercellen!!

0

Volgens onderzoek zou het gif van de honingbijen alle kwaadaardige kankercellen doden en de normale cellen met rust laten. Onderzoekers hebben aangetoond dat het gif, dat bijzonder krachtig is, succesvol kan worden ingezet tegen borstkanker.

In het gif zit namelijk het bestandsdeel mellitine. Het was al langer bekend dat mellitine tumorcellen kapot kan maken, maar het was nog niet bestudeerd of dit bestandsdeel ook raad zou weten met borstkankercellen.

Men liet het los op verschillende soorten borstkankercellen en men wilde kijken wat het effect was voor de gezonde cellen. De resultaten onthullen dat het gif van de honingbijen de kwaadaardige kankercellen succesvol aanvalt, ook die van de triple negatieve borstkanker.

“We ontdekten dat mellitine de membranen van de kankercellen binnen zestig minuten volledig kan vernietigen,” zegt een van de onderzoekers. “Een specifieke concentratie van het gif doodt 100 procent van de kankercellen, terwijl het de gezonde cellen met rust laat.”

Het betekent dat het gif van honingbijen dus daadwerkelijk korte metten maakt met borstkankercellen, een veelbelovend resultaat. De resultaten van de studie zijn veelbelovend. Maar we zijn er nog niet. Er zijn namelijk meer studies nodig om te onderzoeken hoe het bijengif het beste toegediend kan worden en wat de maximaal getolereerde dosis is.

Maar het is een mooi begin. Het gif kan ook worden gecombineerd met bestaande chemotherapiemedicijnen. Het geeft dus in ieder geval hoop en maakt het belang voor het behoud van de insecten groot.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.