fbpx

Hondendiefstal neemt in Engeland schrikbarend toe

0

Door de corona crisis vervelen criminelen zich zeker te pletter en heeft men zich maar gericht op het stelen van honden. En het is nog lucratief ook, want populaire hondenrassen gaan grif voor duizenden ponden van de hand. Een franse Bulldog levert bijvoorbeeld 8300 euro op.

Je moet je grootste vriend daarom zeer goed in de gaten houden, want ook in Nederland trekken dergelijke bendes rond en voordat je het weet is je kameraadje verdwenen. Dat is natuurlijk een regelrechte nachtmerrie als je dat overkomt.

De opwinding was bijvoorbeeld zeer groot toen begin juli 17 honden en puppy’s uit privéverblijven werden gestolen. Sommige dieren werden daar gehuisvest tijdens de vakantietijd van hun eigenaars en 13 puppy’s werden gestolen, waarvan zes slechts twee weken oud en zonder de bijbehorende teef.

De familie besloot naar aanleiding van de inbraak op klaarlichte dag om de activiteiten na 18 jaar volledig stop te zetten. Twee van hun honden zijn ook gestolen. Gemiddeld worden er in Engeland tien honden per dag gestolen.

De werkelijkheid kan zelfs vele malen groter zijn, want niet iedereen geeft de diefstal aan. Opvallend is dat het aantal gestolen honden fors toeneemt en aan de andere kant websites waar honden te koop worden aangeboden fors groeit.

Het is nu eenmaal een vaststaand feit dat tijdens deze coronacrisis veel mensen ineens een hond willen, maar ja de markt kan de vraag niet aan en in dat gat springen de criminelen. Gevaar is natuurlijk wel dat als de crisis zou zijn afgelopen, vele honden weer worden gedumpt.

Dus bezin eer gij begint! Een hond is geen speelgoed maar een dier dat zich hecht aan zijn baasje en veel liefde en warmte heeft te geven. Hem dumpen is daarom afschuwelijk. Het veroorzaakt alleen maar dierenleed en doe dat de hond niet aan.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.