fbpx

Ijsbeertweeling komt voor het eerst buiten in Ouwehands Dierenpark! (video)

52

We zitten met zijn allen in een grote draaimolen vanwege het coronavirus, onzekere en verwarrende tijden breken aan. En alhoewel Ouwehands Dierenpark zijn deuren tot en met tenminste 6 april 2020 heeft gesloten, gaat het leven in het dierenpark gewoon door. Een groots moment waar iedereen op heeft gewacht is het zien van de ijsbeertweeling.

Op woensdagochtend 18 maart 2020 was het dan zover, voor het eerst kwam de ijsbeertweeling samen met hun moeder genaamd Freedom buiten. De tweeling werd op 19 november 2019 geboren en verbleven in een zogeheten “kraamhol”, hier is het donker met weinig geluid, dit is om de situatie in het wild na te bootsen. Maanden gingen voorbij, de ijsbeertjes werden via een camera gevolgd door de dierenverzorgers en toen zij eindelijk goed genoeg gegroeid waren was het tijd om naar het buitenverblijf te gaan.

Aangezien het geslacht nog onbekend is zijn er vier namen geselecteerd door de dierenverzorgers, twee voor mannen en twee voor vrouwen. De mannen namen zijn Yuka en Atlas en voor de vrouwen Nova en Yura. De dierenverzorgers hopen binnenkort het geslacht te kunnen zien wanneer de tweeling gaat zwemmen.

Het blijft dus nog even spannend!

beeld: ouwehands dierenpark

Share.

About Author

Avatar

52 reacties

Leave A Reply