fbpx

In India worden steeds meer zwerfhonden geadopteerd

0

Er leven in India maar liefst 35 miljoen zwerfhonden en het aantal neemt alleen maar toe. In plaats dat ze worden gevangen en gedood, worden de honden steeds vaker geadopteerd. Dit is met name te danken aan de inspanningen van dierenrechtenactivisten.

Door hun inzet worden er steeds meer en meer initiatieven ondernomen om de dieren te helpen. Zoals bijvoorbeeld door Sudha Narayanan, de oprichtster van dierenopvang “Charlie’s Animal Rescue Centre” (CARE) in de Indiase plaats Bangalore, de derde stad van het land.

Zij hielp zelf al 3.000 dieren aan een nieuw thuis en ziet het aantal adopties groeien naar 10 tot 15 per maand. De toename van de adopties is te danken aan de acties van lokale dierenrechtenactivisten en non-profitcampagnes. Haar opvangcentrum verzorgt zieke of gewonde dieren en zoekt naar nieuwe eigenaren.

Er is nog een goede ontwikkeling. De politie haalt de zwerfhonden ook van straat en traint ze vervolgens tot politiehonden. Het politiebureau in Bangalore is er vorig jaar december mee gestart
om de honden een permanent dak boven hun hoofd te geven.

En ze worden nuttig ingezet: de oudere honden bewaken de ingangen van het bureau en de jongere honden worden opgeleid tot speurhonden bij misdaden. Het zijn prachtige initiatieven om het probleem aan te pakken en veel honden een beter leven te kunnen geven.

bron / beeld: metrotime

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.