fbpx

Is de Serval ofwel Afrikaanse kat geschikt als huisdier?

0

De Serval wordt steeds populairder als huisdier. Dat mag, want hij staat niet op de lijst van verboden huisdieren. Tegelijkertijd is er al langer een discussie gaande of de Serval eigenlijk wel geschikt is als huisdier.

Eigenaren van deze Afrikaanse kat laten hem zelfs met halsband uit op straat, wat voorbijgangers vaak doet schrikken. Die denken vaak dat er een luipaard aan de lijn loopt. De directeur van Stichting AAP vindt de Serval ongeschikt als huisdier.

“Als een kind binnenstapt bij zo’n Serval, en die Serval ziet eten, dan gaat hij gewoon met z’n klauwen tekeer en dan is het in één keer gewoon een wild dier geworden.”  Een fokker van de Serval is het hiermee niet eens. “Als ze gefokt worden door ons, dus niet voor de dierentuin, maar echt dus voor het houden zoals wij dat doen als liefhebber, dan zijn ze gewoon echt niet wild”. De fokker gaat zelfs zover dat deze beweert dat de Serval nooit iemand zal aanvallen.

Desalniettemin wil Stichting AAP gewoon een wettelijk verbod op de Afrikaanse kat als huisdier. De discussie gaat dus nog wel even door.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.