fbpx

Jonge zeehond zonder moeder gevonden langs fietspad

0

Normaal gesproken worden zeehondjes, ofwel huilers, geboren in juni. Een dierenverzorger van het zeehondenopvangcentrum “Ecomare” in Texel kon zijn oren niet geloven toen hij begin deze maand vernam dat er een zeehondje was gevonden langs de Texelse Waddendijk.

Doordat het jonge beestje zelfs nog witte haren had, wat ze normaal kort na de geboorte verliezen, betekende dat deze te vroeg was geboren. De pup lag op een drukke plek vlak langs het fietspad. Er was geen moederdier gezien gedurende de ochtend en deel van de middag. Omdat het daarnaast steeds drukker werd rondom de jonge zeehond en de pup met de lange vacht moeilijk zwemt, werd besloten hem op te vangen.

Daarna is het voor de verzorgers altijd spannend of zo’n te vroeg geboren zeehondje het gaat halen. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur nog niet goed regelen en moeten daarom extra verwarmd worden met vloerverwarming en een warmtelamp in de quarantaine van Ecomare.

Tot verrassing van het opvangcentrum werd er negen dagen later nog een te vroeg geboren zeehondje op Texel gevonden. Dat komt maar zelden voor. De pup, die ze Clyde hebben genoemd, had zelfs nog de navelstreng om en ook witte haren. Dit betrof ook een weesje en had dan ook enorme honger toen hij bij de opvang kwam.

Beide zeehondjes, de ander heet Skyp, zitten nu even in quarantaine maar als alles goed gaat mogen ze naar het buitenbassin.

Zeker is dat ze het zonder de liefde en warmte van hun verzorgers nooit hadden overleefd.

bron: ecomare

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.