fbpx

Katten lijden aan verlatingsangst

313

Hoewel katten voor de meeste mensen vaak ongeïnteresseerd en afstandelijk overkomen, blijken volgens een nieuwe studie het in feite gevoelige wezens te zijn die hunkeren naar aandacht van hun eigenaar. 

Het blijkt dat sommige katten emotionele problemen kunnen krijgen wanneer ze een lange tijd alleen thuis worden gelaten. Dit uit zich door veel en hard te gaan miauwen, dingen kapot te maken en overal te plassen.

Voor kattengedragexpert Regina Hall-Jones is dit niets nieuws, het onderzoek bewijst wat zij allang wist. “Katten raken erg gehecht aan hun mensen en kunnen last hebben van verlatingsangst, die op veel verschillende manieren tot uiting kunnen komen. ”

Hoewel katten vaak slapen, hebben ze veel aandacht nodig om gelukkig te zijn. Mocht je toch veel van huis zijn, bouw dan langzaam de tijd van het alleen zijn op. En zorg ervoor dat er genoeg leuke dingen te doen zijn voor je kat. Wanneer de kat echt veel kapot maakt, kan er ook iets mis zijn in de brein.

Dit kan behandeld worden met medicijnen, maar ook muziektherapie, speelgoed en afleiding van voedsel worden gebruikt om de kat rust te geven. Voor de katten met verlatingsangst is het fijn dat veel baasjes nu thuis moeten blijven en zij zo meer aandacht krijgen dan normaal.

bron: BBC News / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

313 reacties

Leave A Reply