fbpx

Nieuwe rekenformule voor mensenleeftijd van je hond

0

Tot nu toe was het een vuistregel dat 1 mensenjaar gelijk zou staan met 7 hondenjaren. Maar dit blijkt volgens onderzoekers totale onzin te zijn. Ze zijn aan het werk gegaan om tot een betere formule te komen en dat is gelukt.

Men heeft voor het onderzoek gewerkt met Labrador Retrievers en een nieuwe berekeningsmethode weten te ontwikkelen. Op basis hiervan zou een hond van acht weken ongeveer negen maanden oud zijn. In dit ontwikkelingsstadium verschijnen bij zowel mensen en honden de eerste tanden.

Een hond van 1 jaar oud is niet meer vergelijkbaar met een mens van 7 jaar, maar met een persoon van 31 jaar. Een hond van bijvoorbeeld vier jaar kun je vergelijken met een mens van 53 jaar. Negen jaar betekent een mensenleeftijd van 66 jaar.

Daar de gemiddelde levensverwachting van Labrador Retrievers 12 jaar is, komt dat overeen met de wereldwijde levensverwachting van mensen met de leeftijd van 70 jaar. Bij andere hondenrassen kan uiteraard een hogere of lagere levensverwachting zijn. Dat moet dan worden onderzocht.

Je kijkt nu in ieder geval met andere ogen naar je hond. Stel dat jouw hond zes jaar is en iedere dag nog met je meegaat als je gaat joggen, besef dan wel dat je hond de leeftijd van zestig jaar nadert. Heb je toch nog meer respect voor je meest trouwe vriend.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.