fbpx

Minister Carola Schouten maakt zich zorgen over krimpende vogels

0

De titel van dit artikel lijkt wellicht een grap, maar dat is het zeker niet. Onze minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt zich erg zorgen over dit probleem. Het blijkt namelijk dat door de klimaatverandering vogels krimpen en daardoor moeilijker kunnen overleven.

De Partij voor de Dieren had hierover vragen gesteld aan de minister naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek. Dat toont namelijk aan dat vogels kleiner worden naarmate de aarde opwarmt. Het is niet zomaar een onderzoek. Het liep bijna 40 jaar en van de 52 onderzochte trekvogels bleken er 49 gekrompen.

En niet alleen trekvogels krimpen door de opwarming. Ook bijvoorbeeld de kanoet; dat is een grote strandlopersoort die onder meer in de Waddenzee leeft. Volgens de minister kan het tij worden gekeerd bij een “gecoördineerde inzet”.

Krimp van vogels kan er overigens ook op wijzen dat ze in slechte omstandigheden leven, door bijvoorbeeld gebrek aan voedsel. Hopelijk kan er bijtijds worden ingegrepen voor onze strandloper.

Bron: AD / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.