fbpx

Mysterieuze dood honderden olifanten in Botswana nog altijd raadsel

0

De mysterieuze sterfte van 275 Afrikaanse olifanten in de Okavangodelta in het Afrikaanse Botswana is nog altijd een raadsel. Men vond de olifanten omgevallen, voorovergevallen of door de poten gezakt.

Zeker is dat ze niet om het leven zijn gebracht door stropers omdat hun karkassen nog slagtanden hadden. Massale vergiftiging is nog een optie, maar staat ook niet vast. Wel klagen boeren al jaren dat de olifanten hun akkers vernielen.

De dode olifanten zijn van alle leeftijden. Bekend is dat jonge olifantjes sterven als gevolg van olifantenherpes, maar dat is dus ook niet aan de orde. Olifanten die nog wel leven, zijn er volgens de onderzoekers ook slecht aan toe.

Ze lijken gedesoriënteerd, lopen moeilijk of maken de indruk gedeeltelijk verlamd te zijn. Men maakt er haast mee om zo snel mogelijk achter de oorzaak van deze mysterieuze dood te komen. Botswana is namelijk het land met de meeste olifanten. Er zouden er zo’n 130.000 leven en men wil natuurlijk voorkomen dat er nog meer olifanten sneuvelen. In heel Afrika leven er totaal 400.000 olifanten.

De hoop is gevestigd op weefselmonsters van de overleden dieren. Maar nu maanden later, de eerste sterfte werd begin mei ontdekt, zijn er helaas nog altijd geen testresultaten geboekt. Experts wijten dit aan de laksheid van de overheid van Botswana.

Hopelijk zal hier snel een einde aan komen en de oorzaak van de mysterieuze dood worden ontdekt.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.