fbpx

Nieuwe vlindersoorten vernoemd naar 3 beroemde bergbeklimmers

0

Oostenrijk- Vlinderexpert Peter Huemer, heeft 3 nieuwe vlindersoorten ontdekt in de Europese Alpen en heeft ze vernoemd naar de bergbeklimmers Reinhold Messner, Peter Habeler en David Lama. Het is niet voor het eerst dat hij nieuwe vlinders ontdekt. Huemer heeft in de afgelopen 30 jaar meer dan 100 nieuwe soorten ontdekt en benoemd.

Dit keer heeft de vlinderexpert gekozen voor de namen van bergbeklimmers die niet alleen bekend staan vanwege hun uitzonderlijke talent, maar ook zeer begaan zijn met het behoud van de natuur. Messner en Habeler waren de eerste twee mensen die de top van de Mount Everest zonder extra zuurstof bereikten. Het klimtalent van David Lama werd al op vijfjarige leeftijd opgemerkt door Peter Habeler. Helaas is David Lama vorig jaar omgekomen bij een lawine-ongeluk in Canada.

Door de vlinders te benoemen naar deze drie uitzonderlijke bergbeklimmers heeft Peter Huemer gezorgd voor een mooi eerbetoon. Deze nieuwe vlinders leven op zeer droge en zonovergoten plekken die zich bevinden op hoogtes tot wel 2500 meter.

Dankzij deze drie nieuwe vlindersoorten  blijven de beroemde bergbeklimmers nu voor altijd op grote hoogtes rondfladderen.

bron:  derstandard  /  foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.