fbpx

Ook blindengeleide honden in opleiding krijgen thuisonderwijs

0

Niet alleen krijgen onze kinderen op dit moment thuisonderwijs, maar ook de puppy’s die worden opgeleid voor blinde geleide hond. Ze zijn nu uit de kennels en veelal mee naar huis genomen door instructeurs of teruggekeerd naar een puppypleeggezin.

Over het algemeen gaat het best wel goed, maar de instructeurs lopen nu ook tegen zaken aan, waarbij ze op zoek moeten naar alternatieven. Want ja hoe leer je de puppy bijvoorbeeld het in- en uitstappen in een tram/ trein of bus? Er wordt nu geoefend op trappen in de buurt en moet de hond overstappen over twee takken met wat ruimte ertussen. Toch goed bedacht.

Ook wordt gedacht aan het zoeken van mensen met een camper of caravan om het in- en uitstappen te oefenen. Maar helaas is er niet voor alles een alternatief voor handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trainen in mensenmenigten.

De instructeurs kunnen nu met de pup in opleiding niet oefenen op een drukke markt of winkelstraat. Dat moeten ze dan later leren. Gelukkig zijn de honden al  gewend geraakt aan het thuisleren.

bron: Koninklijke Nederlandse Geleidehonden Fonds / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.