fbpx

Ook honden slachtoffer van het coronavirus

2

Door de coronacrisis moeten heel wat Belgische asielen sluiten en worden adopties on hold gezet. Erkende dierenasielen krijgen financiële steun van de overheid, maar er zijn heel veel opvangcentra die helaas buiten de boot vallen.

Ook de Spaanse organisatie Animal Care España (ACE), gerund door de Vlaamse Fabienne Paques, heeft het heel zwaar. Heel veel Spaanse honden vonden via haar een fijn thuis in België of Nederland,  maar door deze onzekere tijd wordt er nu geen enkele hond geadopteerd.

Het is echt een nachtmerrie. De honden die al gereserveerd waren kunnen niet weg en daardoor kunnen we geen nieuwe zwerfhonden opvangen.  Er zijn te weinig vrijwilligers vanwege de lockdown om de 500 honden te verzorgen en te voeden. Steun van de Spaanse overheid is er niet.

Fabienne is ook heel bang dat er de komende weken veel meer honden gedumpt gaan worden en vindt het vreselijk dat ze deze dan niet kan opvangen. Gelukkig zijn er heel veel lieve mensen die inzamelingsacties opstarten om ervoor te zorgen dat de honden goed door deze nare periode heenkomen en het asiel kan blijven bestaan.

Wil  jij  Animal Care España (ACE) ook  helpen,  dan kan dat via  hun website of  Facebookpagina.

bron: metrotime.be / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

2 reacties

Leave A Reply