fbpx

Piepjong veulentje gedumpt

0

Een volkomen idioot heeft een piepjong veulentje gedumpt bij het dorp Keijenborg in de Achterhoek. Paarden Opvang Achterhoek is nu druk doende om een merrie te vinden die het kan voeden. Men schat dat het beestje slechts anderhalve week oud is.

Inmiddels staat het veulentje tussen de 18 paarden die de Paarden Opvang Achterhoek rijk is. Er is wel een merrie die zich over haar ontfermd, maar helaas kan deze het veulentje niet voorzien van moedermelk.

Op haar Facebook schrijft de Stichting:

“Onbegrijpelijk.. Vanmorgen werden wij gebeld door de politie. Er was een veulentje gevonden van amper een week oud en of ze bij ons mocht komen. Dit arme kleine diertje is waarschijnlijk gedumpt�� In de buurt waar ze gevonden is was ze nergens bekend. Wij voeden haar nu iedere 2 uur en ze draagt een dekentje die een vrijwilliger nog had liggen om haar warm te houden. We hopen natuurlijk dat er voor haar een pleegmoeder beschikbaar is. Dus heeft iemand een merrie met een overleden veulen neem dan aub contact met ons op”.

Maar ook is de Stichting Paarden Opvang Achterhoek zelf zoekende naar een nieuwe locatie en wel per 1 juni a.s. Dit vermeldt de Stichting op haar website. Nu staan de 18 zwaar mishandelde, verwaarloosde en getraumatiseerde paarden nog in het plaatsje Harreveld.

Als er geen nieuwe locatie wordt gevonden, wacht de paarden de slachterij. Dus kom paardenliefhebbers en help de paarden die al zo’n zwaar leven hebben gehad.

Update 14 april: Ondanks alle goede zorgen, heeft het gevonden veulentje het helaas niet gered.

bron: De Stentor/ Stichting Paarden Opvang Achterhoek / foto: Paarden Opvang Achterhoek

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply