fbpx

Politie houdt dove en blinde hond in speelgoedautootje tegen

30

Twee politieagenten in Australië konden hun ogen niet geloven toen ze een kleine hond in een piepklein autootje zagen rijden. Ze waren onderweg in Heidelberg West in de staat Victoria toen ze de 15-jarige Buddy op het voetpad zagen cruisen.

Hoewel Buddy in hondenjaren 107 jaar oud is, toverde hij een ondeugende glimlach op zijn gezicht toen hij op heterdaad betrapt werd op rijden onder invloed van schattigheid.

Agent Lynda Giblett vertelde aan de Herald Sun: “We konden onze ogen niet geloven. Uiteraard moesten we hem stoppen om dit van dichterbij te bekijken.” Uit nader onderzoek bleek dat Buddy een beetje hulp kreeg bij het besturen van het autootje en dat, eerder teleurstellend, zijn kleine pootjes het stuur niet bedienden.

De liefdevolle eigenaar van Buddy, Terri – die ook doof is – liep op enkele meters achter het autootje met een afstandsbediening in zijn handen. Op die manier zorgt zijn baasje ervoor dat de blinde en dove Buddy toch nog van de buitenlucht kan genieten.

Hoewel Buddy geen rijbewijs kon voorleggen, mocht hij zijn weg vervolgen. De agenten stelden vast dat hij geen bedreiging vormde voor de gemeenschap en agent Giblett vertelde aan de krant dat hij hun dag helemaal goed maakte.

bron: bezigheid.nu

Share.

About Author

Avatar

30 reacties

Leave A Reply