fbpx

Politiehonden geschopt en geslagen tijdens trainingen in Harreveld en Doetinchem

30

Honden die worden opgeleid tot politiehond worden mishandeld op verschillende locaties in Nederland, waaronder in Harreveld en Doetinchem. Dit kwam aan het licht in een uitzending van Undercover in Nederland.

Doordat er veel geld verdiend wordt met het opleiden van politiehonden, zijn er veel vestigingen die aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV). Helaas zijn er bij sommige vestigingen trainers die de honden ernstig mishandelen om ze af te richten ( schoppen, slaan en het gebruiken van een  stroombalk), zoals te zien was.

De KNPV heeft vol afschuw naar de beelden gekeken en heeft dan ook per direct de erkenning van meerdere verenigingen acuut ingetrokken. ‘De leden van deze verenigingen zijn met onmiddellijke ingang geschorst en de procedure tot ontzetting uit het lidmaatschap is gestart’, laat de KNPV weten.

De landelijke politie koopt jaarlijks circa 60 afgetrainde honden, veelal bij verenigingen die lid zijn van de KNPV. Wel zeggen zij het liefst zaken te doen met mensen die de honden op diervriendelijke wijze africhten.

Laten we hopen dat het programma van Alberto Stegeman ertoe bijdraagt dat deze afschuwelijke manier van africhten snel tot het verleden behoort en deze honden niet langer de dupe zijn van mensen die alleen maar gericht zijn op geld.

bron: omroep gelderland / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

30 reacties

Leave A Reply