fbpx

Reuzenratten teisteren Haagse buurt

0

Al een aantal jaren heeft het Haagse Moerwijk overlast van reuzenratten. De gemeente heeft al wel maatregelen genomen, maar gebrek aan discipline van een aantal buurtbewoners zorgt ervoor dat het probleem nog altijd bestaat.

Sommige bewoners zijn dan ook als de dood om hun huis uit te stappen, omdat ze bang zijn voor een confrontatie met de reuzenrat. De plaag wordt ook bijvoorbeeld veroorzaakt door de herinrichting van de wijk, zoals het planten van bosschages, die een prachtig leefgebied vormen voor deze dieren.

Maar ook worden er soms zakken vol oud brood in de sloot geworpen, dat ratten aantrekt of het toch over het balkon gooien van hele avondmaaltijden waar de rat op af komt. En dat terwijl er al zoveel buurtbijeenkomsten zijn geweest om mensen voor te lichten hoe de rattenpopulatie kan worden verminderd.

Ook worden er boetes van 194 euro uitgedeeld als je hier op wordt betrapt. Het heeft het probleem niet verminderd en met het warme weer in het voorzicht vrezen vele bewoners het ergste. De reuzenratten zijn op dit moment de enigen die feest vieren. Helaas!!

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.