fbpx

Satelliet ontdekt elf nieuwe keizerpinguïns kolonies

0

De nieuwe kolonies zijn ontdekt op Antarctica. Dat het vanuit de ruimte is ontdekt is zeker niet vreemd. Antarctica is een ruig en onherbergzaam gebied, dat voor mensen vrijwel ontoegankelijk is. En juist in deze gebieden bevinden deze kolonies zich. Want ja, het is er ook nog eens vreselijk koud.

Zo van: dan kun je me lekker niet vinden. Uiteraard hadden ze niet op de satelliet gerekend. De onderzoekers waren natuurlijk dol enthousiast over de vondst. Er was al eens eerder gerept over drie kolonies, maar hun bestaan was nog nooit bevestigd.

Met deze vondst erbij wonen er nu 61 kolonies pinguïns op Antarctica. Betekent tevens dat er twintig procent meer keizerpinguïns op Antarctica leven als dat eerder werd aangenomen. Het aantal bewoners is daardoor met ongeveer tien procent toegenomen. Er zouden nu zo’n half miljoen keizerpinguïns op Antarctica zijn.

Maar er is ook een zorg. Keizerpinguins hebben zee-ijs nodig om te broeden en dat neemt nu juist door de klimaatverandering sterk af. Dat is slecht nieuws voor de beestjes. De elf nieuw ontdekte kolonies leven namelijk aan de rand van het broedgebied en als de afname van zee-ijs blijft toenemen gaat dit broedgebied voor ze verloren.

De keizerpinguïns gaan dus een ongewisse toekomst tegemoet met als resultaat dat zij het niet overleven en zullen verdwijnen. En dat moeten we natuurlijk niet willen. We moeten ze zoveel mogelijk beschermen en een kans van slagen geven.

Doneer je maar suf aan organisaties die zich er voor inspannen. Want laten we eerlijk zijn; ze stelen toch onze harten!!!

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.