fbpx

Slecht nieuws voor de insecten

0

Uit onderzoek is gebleken dat de wereld in de afgelopen 30 jaar meer dan een kwart van zijn insecten is verloren. Deze wereldwijde achteruitgang van insecten is een verontrustend probleem.

Bijen, wespen en andere insecten hebben we liever niet in de buurt, maar we vergeten dat ze noodzakelijk zijn voor onze voedselvoorziening. Op dit moment verdwijnen de bestuivers, maar ook de mooie vlinders, met bijna 1% per jaar.

Als dit zo doorgaat heeft dat grote gevolgen voor de mens en natuur. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. En je denkt er misschien niet meteen aan, maar eten uit verpakkingen zoals cereals, koffie, zonnebloemolie en mosterd zijn zonder bijen niet mogelijk. De supermarkten zouden akelig leeg worden zonder de bij.

De grootste oorzaak voor de achteruitgang van de insecten is de verstedelijking. Er is steeds minder land met planten, bloemen of onkruid waar insecten van leven. Dit onderzoek maakt ons bewust van het belang van de insect. Om een steentje bij te dragen aan het behoud van de insect, kunnen we wat meer bloemen en planten in onze tuin of balkon plaatsten.

Hoe vervelend we de insecten soms ook vinden, we kunnen echt niet zonder ze!

bron: huffpost / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.