fbpx

Speurhonden gaan ivoorstropers netwerken slopen

0

Overal in West Afrika worden o.a. olifanten en neushoorns door stropers gedood om hun lichaamsdelen zoals ivoor. Maar als het aan de regering van Benin ligt krijgen de stropers een geduchte vijand tegenover zich: de speurhond.

Speurhonden, zoals op vliegvelden worden gebruikt voor het opsporen van drugs, zijn ook in staat om produkten van dieren te vinden. Daarom wil het Afrikaanse land Benin deze honden in gaan zetten in de strijd tegen stropers en hun netwerken.

Tot nu toe ontbrak het o.a. aan goede methodes om deze honden hierop te trainen. Gelukkig heeft het IWAF ( International Fund for Animal Welfare) een trainingsprogramma voor hondenbrigades ontwikkeld om “wildlife crime” op te kunnen speuren.

Niet alleen de hond maar ook de begeleider, die niet gewend is met honden om te gaan, wordt middels dit programma voorbereid op zijn taak. Na de opleiding worden de speurhonden ingezet op strategische lokaties als havens, vliegvelden, grensovergangen en aan de grenzen van beschermde leefgebieden van wilde dieren.

En natuurlijk zullen de honden snel aanslaan. Zij hebben een enorm sterk reukvermogen en zullen een geduchte vijand worden van stropers en hun netwerken!

bron: IFAW

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.