fbpx

Stop met het voeden van wilde zwijnen en wel hierom

0

Wilde zwijnen op de Veluwe komen steeds meer in de buurt van mensen. Het lijkt populair te zijn om ze te lokken en te voeden. En dat moet volgens de Veluwse wildbeheerders echt gaan stoppen. Volgens hun betekent het voeden niet meer en minder dan het doodvonnis voor de zwijnen. Want hoe meer dieren er komen, hoe meer er dientengevolge doodgaan.

Er zijn er al veel te veel. Volgens de wildbeheerders is er op de Veluwe plaats voor 1100 dieren en er huppelen er al drieduizend rond. Dat komt doordat de dieren de winter goed hebben overleefd, waardoor ze in het voorjaar veel biggen kregen.

Door de coronacrisis zijn in het voorjaar bovendien heel weinig dieren afgeschoten. Op de Veluwe zijn deze zomer veel toeristen, mogelijk ook door de coronacrisis. Die wisselen onderling plekken uit waar varkens makkelijk te lokken zijn met brood en fruit.

Zwijnen weten heel snel waar eten te halen valt. Op sociale media gaan tal van foto’s en filmpjes rond van mensen die omringd zijn door een groep zwijnen. Dat is gevaarlijk, want een wild zwijn kan zomaar aanvallen en ernstige verwondingen veroorzaken. Niet doen dus.

VeluweOp1 start overigens een campagne tegen het voeren van de wilde zwijnen.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.