fbpx

Stropers actiever nu toerisme naar Afrika stopt!

22

Nu de toeristen vanwege de crisismaatregelen veroorzaakt door het coronavirus wegblijven uit Afrika zien stropers hun kans schoon om nog meer toe te slaan. Veel dieren lijken het slachtoffer te worden van de pandemie.

De afgelopen weken waren niet gemakkelijk voor Rhino 911, een non-profitorganisatie die noodhelikoptertransport verzorgt voor neushoorns die moeten worden gered in Zuid-Afrika. Dat komt omdat de tijden voor de neushoorns veel erger zijn.

Sinds Zuid-Afrika op 23 maart een nationale afsluiting aankondigde om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken, hebben rangers van de organisatie bijna dagelijks moeten reageren op een neushoornstroperij. Op 25 maart redden zij een 2 maanden oud wit neushoornkalf wiens moeder door stropers was gedood.

De volgende dag werd een ranger geroepen om twee zwarte neushoorns te redden wiens hoorns door stropers waren afgehakt. Toen hij ze eindelijk opspoorde, was het te laat – beiden waren dood. “Zodra de blokkering Zuid-Afrika trof, kregen we bijna elke dag een inval”. Ten minste negen neushoorns zijn gestroopt in de provincie Noordwest van Zuid-Afrika sinds de afsluiting, zei hij, “en dat is maar één  van de vele gebieden die we kennen.”

Het stropen is niet nieuw in Afrika, maar wel dat dit nu in gebieden gebeurt waar normaal veel toeristen zijn. En juist dat zijn normaal gesproken relatief veilige havens voor de dieren. Als je een stroper bent ga je niet naar dit soort gebieden, maar juist daar waar het rustig is.

Nu het toerisme is weggevallen zien zij hun kans schoon. Dus zolang deze situatie zo blijft, is dat buitengewoon slecht nieuws voor met name neushoorns, maar ook voor olifanten.

bron: New York Times / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

22 reacties

Leave A Reply