fbpx

Unieke samenwerking in Australie met als doel: redden van de dolfijnen

0

Aan de noordkust van New South Wales hebben twee traditionele vijanden hun jarenlange verschillen opzij gezet voor een gemeenschappelijk doel: dolfijnen.

Omdat de impact van het coronavirus het Dolphin Marine Conservation Park in Coffs Harbour heeft getroffen, zijn de eigenaren van de dierentuin en de voorstanders van dierenrechten samengekomen om een ​​radicaal plan voor te stellen: de dieren onderbrengen in een halfopen zeegebied.

Op voorstel van het Marine Park, de groep Action for Dolphins and World Animal Protection, zullen de dolfijnen van de dierentuin worden vrijgelaten uit hun betonnen poelen en gaan leven in een afgescheiden gebied van de Coffs Harbour-jachthaven. Je kunt dus echt spreken van een unieke samenwerking, die ten goede komt aan de dolfijnen.

Het mariene park herbergt momenteel drie tuimelaars: Zippy 32, Bella, 15 en Jet, 11, en het is hard getroffen door sluitingen die zijn opgelegd door Covid-19-beperkingen. Omdat ze alle drie alleen in gevangenschap zijn grootgebracht, kunnen ze niet in het wild overleven. Eerder was al eens het idee geopperd van een open-zee behuizing ofwel een zee-reservaat.

Een zee-reservaat is een humaan compromis waardoor de dieren in de oceaan kunnen leven en veel meer autonomie hebben, terwijl ze er toch voor zorgen dat ze worden verzorgd en gevoed door verzorgers. Samen hebben ze de overheid benaderd voor financiering en om de voordelen van het idee te promoten.

Het reservaat is dan niet alleen een toeristische attractie, maar kan ook een “tussenhuis” zijn voor de rehabilitatie van gestrande wilde dolfijnen of walvissen. Om de plannen te verwezenlijken moet er uiteraard geld op tafel komen, maar hoe dan ook hebben de twee partijen besloten er voor te gaan.

De dolfijnen kunnen niet wachten om te gaan zwemmen in de zee, en net als deze dolfijnen veel meer van hun vrijheid te kunnen gaan genieten.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.