fbpx

Vermaak wilde dieren in de ban

0

Als het aan World Animal Protection, een paar honderd dierenwelzijnsorganisaties en natuurclubs, alsmede tientallen bedrijven uit de reisindustrie ligt, behoren bijvoorbeeld olifantenritjes of zwemmen met dolfijnen binnenkort tot het verleden.

De coronapandemie heeft de urgentie om direct contact tussen mens en wild dier te mijden, sterk doen toenemen. Nog afgezien van het leed dat onnatuurlijk gedrag en slechte verzorging in krappe hokken teweegbrengt”, zegt Sanne Kuijpers van World Animal Protection Nederland.

In de ban moeten olifantenritjes, knuffelfarms met leeuwenwelpen, zwemmen met dolfijnen, tijgertempels, apenkunstjes en dierenshows . Het verhoogt alleen maar het risico om ziek te worden. “Zodra je als toerist in fysiek contact kunt komen met wilde dieren, is het foute boel. Zelfs selfies deugen niet.”

“Bij entertainment zijn honderdduizenden wilde dieren betrokken, meestal gevangen onder erbarmelijke omstandigheden. Dat moet stoppen. De VN kan en moet het voortouw nemen”, vindt Kuijpers.

De ondertekenaars van de brandbrief pleiten voor het bekijken van wildlife op gepaste afstand in de vrije natuur, zonder de dieren in de weg te lopen en zonder ze aan te raken. Biologen die zichzelf in beeld brengen met wilde dieren in hun armen, geven het foute voorbeeld.

De petitie wordt aangeboden aan de World Tourism Organization van de Verenigde Naties (UNWTO) in Madrid, die helaas op dit nieuws nog niet heeft gereageerd.

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.