fbpx

Vier jonge ooievaars gered

0

Dankzij snel ingrijpen zijn in het Overijsselse plaatsje De Lutte vier jonge ooievaars van een wisse dood gered. Hun vader was namelijk gestorven en dus waren de vier aan hun lot overgeleverd. Omwonenden hadden de ooievaars uit het nest gehaald en gelijk een ooievaarsdeskundig van Vogelwerkgroep Losser ingeschakeld.

De diertjes werden snel in een doos met kranten gestopt en onder een warme lamp gezet. Helaas had de dode vader een vijfde kuiken gedood doordat hij erop was gevallen. De jonge ooievaars bleken enorme honger te hebben.

Als ze niet waren gevonden hadden de diertjes het niet overleefd. Nadat ze voedsel hadden gekregen vielen ze voldaan in slaap. De diertjes verblijven nu in ooievaarsopvang Herwijnen waar ze in goede handen zijn.

De doodsoorzaak van vader ooievaar is niet bekend. Hij had geen verwondingen. Daarom vermoedt men dat hij is gestorven aan een hartaanval. De jonkies zitten nu in een speciale bak met hooi, uiteraard ook weer onder een lamp, en het goede nieuws is dat ze het vrijwel zeker gaan overleven!

Bron: AD / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.