fbpx

Waarom stelen meeuwen altijd jouw eten?

13

Ze komen je vast altijd lastig vallen terwijl je aan de kust eet, maar meeuwen kiezen dan ook bewust voor jouw eten. Uit een onderzoek blijkt dat meeuwen meer interesse hebben in voedsel die door iemand is opgepakt.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Exeter uit het Verenigd Koninkrijk blijkt dat meeuwen meer interesse hebben in eten dat door iemand is opgepakt dan wat op de grond ligt. Voor de proef vulden studenten twee emmers met dezelfde soort koekjes. Vervolgens tilden ze één van de gevulde emmers gedurende 20 seconden op. Wat bleek? Vier op de vijf meeuwen hadden een voorkeur voor de aangeraakte emmer.

Om te bewijzen dat meeuwen niet enkel op iets afgaan dat aangeraakt is door een mens, voerden ze dezelfde proef uit met sponzen van dezelfde kleur en grootte als de koekjes voordien. Daar bleek dat de meeste vogels niet op de sponzen hapten. Daarnaast gingen de vogels pas echt in een afvalbak zoeken als ze nergens anders iets vonden om te eten.

Dit bevestigt het vermoeden dat meeuwen zich focussen op wat mensen eten en niet zomaar iets van op de grond gaan inslikken. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn waarom steeds meer meeuwen de kust verlaten voor de binnenstad.

bron: metrotime.be

 

Share.

About Author

Avatar

13 reacties

Leave A Reply