fbpx

Walvisopvang mogelijk naar Den Haag

0

Gestrande walvissen krijgen mogelijk een opvanglocatie in Den Haag. In de begroting die door de Haagse wethouder Boudewijn Revis (VVD) is gepresenteerd, staat dat er dit jaar een onderzoek komt naar de komst van een opvangplek en een studiecentrum voor walvisachtigen. SOS Dolfijn is blij met de Haagse belangstelling. Den Haag zou natuurlijk perfect zijn omdat het aan zee ligt en een open zeehaven heeft.

SOS Dolfijn beschikt al twee jaar niet meer over een vaste opvanglocatie, omdat zij in januari 2017 Harderwijk moesten verlaten. De organisatie is belangrijk, omdat zij bijvoorbeeld zorgt voor de opvang van gestrande bruinvissen. Er stranden gemiddeld tien bruinvissen per jaar en SOS Dolfijn wordt daar altijd bij ingeschakeld. Het is dus van belang dat zij een vaste opvanglocatie krijgen voor deze waterdieren.

De Partij voor de Dieren zou het prachtig vinden. ‘Het zou mooi zijn als er een walvisopvang van SOS Dolfijn in Den Haag komt’, reageert Robert Barker van de Partij voor de Dieren. ‘Daarbij is het voor ons belangrijk dat het dier centraal staat en het geen dierenleed-attractie wordt. Het is de vraag of er in Den Haag een locatie is waar voldoende ruimte is voor een diervriendelijke opvang met voldoende ruimte voor natuurlijk gedrag.’

De eerste gesprekken tussen de gemeente en SOS Dolfijn zijn reeds gevoerd.

Wil je een donatie doen aan SOS Dolfijn klik hier

bron: omroep west / foto: pixabay

Share.

About Author

Patricia

Leave A Reply