fbpx

Witte ooievaars zorgen voor enorme blijdschap in Engeland

0

Er heerst een enorme euforie in Engeland die wordt veroorzaakt door de witte ooievaar. Wat is er aan de hand? Na een paar honderd jaar zijn er eindelijk ooievaarskuikens in het wild geboren. En dat moet worden gevierd.

Eieren in een van de drie nesten op het Knepp-landgoed in West Sussex zijn uitgekomen. Waarnemers keken toe terwijl de ouders het nest van vijf eieren in een eikenboom broedden. Ze werden gezien terwijl ze eierschalen uit het nest verwijderden en voedsel voor de kuikens braken.

Dit was de eerste keer in honderden jaren dat witte ooievaarskuikens in het wild in Engeland zijn uitgekomen. Dit gebeurde op 6 mei j.l. Verleden jaar had men deze hoop ook al, maar toen mislukte het. “Dit zijn kwetsbare dagen voor de kuikens en we zullen ze nauwlettend in de gaten houden.

Deze prachtige soort heeft echt tot de verbeelding gesproken en het was geweldig om de vogels van het project te volgen en te horen over de vreugde en de hoop die ze mensen hebben gebracht”, vertelde iemand. Een ander vertolkte zijn gevoel als volgt: ‘We zien ze op hun lange benen door het lange gras lopen, insecten opjagen en ze behendig in hun lange snavels vangen. Er is geen andere vogel die dat in Engeland doet’.

Dit zijn de eerste beelden van de mooie kuikens.

bron: the guardian

Share.

About Author

Patricia

Comments are closed.